Ambachtsmarkt

Overzicht en tickets

Ambachtsmarkt

Tijd: 12:00
Duur: 4 uur
Prijs: €nvt

Ambachtsmarkt van 12:00 tot 16:00

Van 12:00 tot 16:00 zal er een doorlopende ambachtsmarkt zijn. Dit is een interactieve markt, waarin er presentaties van ambachten worden gegeven.
Hier kun je terecht voor inspiratie, en mooie handgemaakte spullen als cadeautje of souvenir. 
Op onze markt hebben we tot nu toe:

- Houten lepels van Arjen;

Verbinden met hout, zien wat voor vorm er mag ontstaan. Gebruiken van verschillend gereedschap.

- Spinnen met alpacawol met Lea;

Van wol tot trui
Ad en Lea nemen je graag mee in het oude ambacht van kaarden en spinnen. Hoe beland de schapenvacht eigenlijk ze lekker zacht op je huid?Er zijn wat stappen daarin die gemaakt worden en dat zijn onder andere kaarden, spinnen en breien. Kaarden en spinnen zijn oeroude ambachten die steeds minder mensen beheersen en dat is eigenlijk heel erg jammer want het is hartstikke leuk om te doen, lekker voor je huid en je wordt en je wordt meteen helemaal Zen! Ad en Lea steken je aan met hun enthousiasme voor dit vak! Ze laten je voelen hoe de wol door je vingers glijdt en hoe cool het is om uiteindelijk iets te dragen wat je helemaal zelf hebt gemaakt! Kom kijken, kom een stukje mee kaarden en spinnen, maar let op want het is ontzettend verslavend!

- Wol vilten met Hannah (Viltvrouw); 

Viltvachten zijn geschoren schapenvachten met een achterkant van wolvilt in plaats van leer. De schapen leven dus nog! Voor het viltproces leggen we een laag losse (gekaarde )wol op de achterkant van de vacht en door middel van een eeuwenoude techniek met water, zeep en wrijving vilt de losse wol vast aan de vacht.
Het hete water zorgt ervoor dat de schubben van de haren openspringen, de zeep geleidt het water, de wrijving zorgt ervoor dat de haren in elkaar grijpen en de afkoeling dat de wol krimpt.
Zo ontstaat een prachtig stevige achterkant, en is de bovenkant precies zoals hij van het schaap afkomt. 
www.viltvrouw.nl

- Zeepjes maken met Wousje;

"Sabão Germina
Sabão Gerimina is een klein bedrijf in ambachtelijke natuurlijke producten. Sabão betekent in het Portugees zeep. 
En zo is Sabão Germina begonnen, met zeep maken. 
Daar kwamen steeds meerdere ambachtelijke producten bij. 
Alles wat Sabão Germina verkoopt is handgemaakt.
Wousje Schutte, de eigenaar van Sabão Germina, wilde graag eerlijke producten maken waarbij er duidelijk is wat er in het product zit. 
Zo heb je zuivere, mooie producten. 
www.wousje.nl "
 

- Uitleg eigen sjamanen drum maken met Petra;

Hoe lang geleden hebben mensen al een drum gemaakt van een dieren huid met een frame van hout? Tijdens de ambachten markt geeft Petra een uitleg over dit oude ambacht.
Tijdens het “Drum kaarten spel” ervaar je wat de energie van het dier kan betekenen die als drum terug komt. Deze drums zijn gemaakt om naar binnen te gaan, in je Hart en kracht te komen, zo nodig in deze tijd. Stap even in de drum wereld, van harte welkom.

- Kaartjes van Inge

   

Inge illustreert en gebruikt kunst en creativiteit om expressie te geven aan wat in haar leeft. Ze werkt daarbij graag intuïtief en met aquarel. Wat ze maakt digitaliseert ze en laat ze printen op duurzaam papier.
Op onze markt staat ze met haar ansichtkaartjes en A5 prints. Ook maakt ze illustraties op maat zoals geboortekaartjes.
Wil je nu alvast zien wat ze maakt? Kijk dan op:
https://www.instagram.com/ingeworteld/

Verhalen met materialen door Lotte;

Bijna elk materiaal dat ik gebruik in mijn projecten heeft een verhaal. Ik heb het materiaal gevonden, gekregen of uit de afvalstraat opgedoken. Ik weet eigenlijk altijd nog waar ik iets vandaan heb. Het ligt bij het afval, komt uit iemands rommelschuur, iemand komt me iets geven wat ik precies op dat moment nodig heb, ik kom het toevallig ergens tegen, of ik heb het zelf al jaren met me meegesleept…

- Stam onder de Eik;

Stam Onder de Eik is een woongroep die als intentie heeft om als een stam te leven. Dit lichten we graag toe op de ambachten markt.We verkopen unieke voorwerpen, zoals duurzame, authentieke flessenhouders door ons zelf vervaardigd met intenties.
Met onze prachtige zelfgemaakte flessenhouder hoef je geen dorst te hebben als je de natuur in gaat en je verbindt met alles om je heen.
Tot ziens op de ambacht markt.

 

Wil jij ook een plekje op de ambachtsmarkt met je eigen gemaakte spullen? Meld je dan aan: uelenambacht@gmail.com 

 


 

Overzicht en tickets