Ayurveda - geboorte constitutie door Valerie

Overzicht en tickets

Ayurveda - geboorte constitutie door Valerie

Tijd: 12:00
Duur: 1,5 uur
Prijs: €1,-

Wat is mijn geboorte constitutie?
En welke voeding past bij mijn geboorte constitutie? 
- Door Valerie 

Elk mens is uniek. Zo is ook de verhouding tussen de elementen bij onze geboorte een vast gegeven. Het is net als een blauwdruk. Ayurveda noemt deze persoonlijke verhouding de geboorteconstitutie en praat over de Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en een beetje water), en Kapha (aarde en water) geboorteconstituties en de mengelingen ervan. Bij elke geboorte constitutie hoort een bepaalde stofwisseling. De manier waarop wij voeding verteren en opnemen is dus zeer persoonlijk.

Daarom is vanuit Ayurvedisch oogpunt het eten van voeding die aan de persoonlijke behoeften beantwoordt en bij de persoonlijke stofwisseling past essentieel voor een goede gezondheid. Een voedingspatroon dat niet bij de persoon past, zorgt voor afvalstoffen, disbalans en ziekten. Een passend voedingspatroon zorgt daarentegen voor een goed functionerend(e) stofwisseling en immuunsysteem, geeft energie en creëert welzijn.

Deze workshop geeft antwoorden op de vragen:
Ben ik een Vata, Pitta of Kapha type of een mengeling ervan?
Welke voeding past bij mijn geboorte constitutie, bij mijn persoonlijke stofwisseling? Hoe proeft een gerecht die bij mij past?
Welke groenten, granen, eiwitten, vetten, kruiden en specerijen (enz.) zijn goed voor mij persoonlijk?

Tijd: 12:00 - 13:30
Maximaal aantal deelnemers: 10
Prijs: 1 euro 

 


Overzicht en tickets