De Uelenspieghel Community

De Uelenspieghel Community

De Uelenspieghel community

'het kloppende hart van het terrein'

De community draagt zorg voor de karakteristieke saksische boerderij, het kampeerterrein met haar open gazon, de prachtige oude grote bomen en het zelf aangeplante eetbaar groen. Direct aan het terras en de grote keuken van de boerderij vindt je een kleine kruidentuin, een gedeelte van het terrein is ingericht als bijentuin en achterin bij de boomgaard vind je een blauwe bessen boomgaard. Naast blauwe bessen zijn er ook o.a frambozen, bramen en appelbomen. We werken niet alleen aan het onderhoud van al het groen, maar ook aan die van de boerderij. We verbouwen eigen groenten in onze moestuin en verzorgen de schoonmaak van de accomodaties voor alle gasten verblijven. Voor het voeden van de moestuin hebben we sinds kort een eigen productie wormencompost op het terrein. 

De community heet je welkom wanneer je deelneemt aan een event of wanneer je een verblijf hebt geboekt in één van onze knusse en basic accomodaties.  

Op onze Uelenevent pagina vind je evenementen en workshops van eigen bodem.  

De Uelenspieghel is rijk aan talent. Van echte ambacht, werken met handgereedschap, schilderkunst, keramiek, dans en muziek wordt er ook heerlijk en gezond gekookt, georganisseerd, kennis gedeeld en geinspireerd. Elke donderdag begint de uelenspieghelcommunity met een deel ronde, het daarna bespreken van alle praktische zaken, in de middag wordt er een lunch bereid en wordt de rest van de dag ingericht met het klussen rond en om de boerderij en op het terrein.   

Naast het organiseren van workshops en events worden onze zelfgemaakte producten en groenten verkocht in het winkeltje (het voormalig bakhuisje)  dat zich direct naast de boerderij bevindt. Van versgeplukte thee, jammetjes en af en toe kombucha, zijn er ook met enige regelmaat kettingen, handgemaakte kaarten en fraai gesneden houten lepels te koop. 

Alle community leden dragen bij aan het uitdragen van de missie van de Uelenspieghel: 

"De missie: 

En bruisende, scheppende ontmoetingsplek waar creatie centraal staat in de vorm van evenementen, ambachten, ceremonies, spiritualiteit, koken, muziek, dans en andere uitingen van (beeldende)kunst. Een plek die laat zien hoe mooi en waardevol de wereld is en kan zijn wanneer er harmonie en samenwerking is tussen mens, dier en natuur. Een plek waar mensen kunnen ontmoeten, delen, ontwikkelen, verbinden en genieten. Een tuin vol overvloed, een bos vol vruchten, een ecologische footprint zo groot als ons terrein en een groeiende connectie met de natuur en alles wat leeft. Een zelfstandige plek, los van schuld en onafhankelijk. Een plek waar mensen samen lachen, huilen, spelen, wonen, werken, elkaar helpen en zich net zo natuurlijk terugtrekken, zelfstandig leven en verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Een plek waar de wereld samen komt en waarvandaan de wereld wordt verkend. Een plek die in connectie staat met de directe omgeving. Een oefenplek voor de antwoorden op de uitdagingen van deze tijd; leven in harmonie met de aarde en met elkaar." 


De Uelenspieghel community is achter én voor de schermen aan het werk, met als uitgangspunt onze missie en visie  

 

Onze huisregels Onze visie